SKF Agri Hub voor betere prestaties van grondbewerkingsmachnines
20900
post-template-default,single,single-post,postid-20900,single-format-standard,bridge-core-3.1.7,,qode-title-hidden,qode_grid_1200,qode-theme-ver-30.4.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive

NIEUWS

SKF Agri Hub voor betere prestaties van grondbewerkingsmachnines

Bodembewerking of grondbewerking is de eerste stap van het landbouwproces. De machines die hiervoor worden gebruikt zijn onder meer eggen, rippers, cultivatoren en ploegen.

Minimale grondbewerking van de basisgrond betekent dat oogstresten bewust op de oppervlaktegrond worden geïntegreerd in de bovenste bodemlaag. Hoe hoger de bedekking van de bodem met plantenresten, hoe hoger de weerstand tegen bodemerosie en dat helpt de bodemvruchtbaarheid in stand te houden. Vanwege dit nieuwe landbouwproces (minimale grondbewerking) wordt door de belangrijkste fabrikanten van landbouwwerktuigen de techniek van onafhankelijke schijveneggen toegepast (in plaats van seriële montage). Voordeel is met name de hogere werksnelheid (tot 20 km/u) en daarmee kosteneffectiviteit.

Het toepassen van de nieuwe schijven-eggentechnieken creëert de behoefte aan een nieuwe lager-oplossing die in staat is de schijf zelfstandig te ondersteunen en te reageren op kantelkrachten die van de aarde komen en op de schijf inwerken. Daarnaast moeten deze effectief zijn tegen verontreinigingen, zoals slierten, modder en stof, kunstmest, stenen, water en sneeuw. De lager-oplossing moet ook een afdichtingssysteem hebben dat niet beschadigd raakt als deze met hogedruk gereinigd wordt.

HET ANTWOORD VAN SKF: DE AGRI HUB

De Agri Hub is een afgedichte, gesmeerde en voorgemonteerde unit met geïntegreerde flens en unieke afdichting. Deze kan niet alleen op eggen worden toegepast, maar ook op machines zoals vormploegen, rippers, schijvencultivators, stoppelcultivators en gecombineerde grond-bewerkingsmachines.