SKF RecondOil – Gebruik steeds weer dezelfde olie
21026
post-template-default,single,single-post,postid-21026,single-format-standard,bridge-core-3.1.7,,qode-title-hidden,qode_grid_1200,qode-theme-ver-30.5.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.7.1,vc_responsive

NIEUWS

SKF RecondOil – Gebruik steeds weer dezelfde olie

Wat als u schonere olie in uw toepassing zou kunnen krijgen zonder de u de olie hoeft te vervangen? Met de RecondOil Box van SKF kunt u steeds weer dezelfde olie gebruiken. U krijgt zelfs schonere olie dan ooit tevoren.

Uw machines gaan beter presteren en tegelijkertijd transformeert uw olie van een kostbare CO2 voetafdruk naar een duurzaam product. Wilt u dat uw machines beter presteren? Ververs geen olie!

Minimale kosten voor olie

Vandaag de dag gebruiken de meeste bedrijven hun industriële olie totdat deze degradeert. Dit betekent dat de olie uiteindelijk moet worden weggegooid en vervangen moet worden door nieuwe olie. Maar omdat de eigenaren van machines vaak het maximale uit de olie willen halen, draaien hun machines vaak langdurig met verontreinigde olie – een veelvoorkomende oorzaak van voortijdige uitval van apparatuur. In feite is tot 40% van de onderhoudskosten gerelateerd aan smeermiddelen.

Met de RecondOil Box kunnen de olieverversingsintervallen aanzienlijk worden verlengd – in sommige gevallen tot oneindig. Onze Double Separation Technology (DST) verwijdert vuildeeltjes tot nano-formaat uit de olie. In feite is DST-geregenereerde olie vaak schoner dan een nieuwe olie. En door de olie continu ultra-schoon te houden, stelt de RecondOil Box u in staat om steeds weer dezelfde olie te gebruiken, zonder dat de oorspronkelijke eigenschappen verloren gaan.

De overgang naar een circulair gebruik van olie biedt verschillende voordelen, zowel op het gebied van duurzaamheid, minder onderhoudskosten als betere machineprestaties.

Hogere duurzaamheid

  • Minder CO2-uitstoot
  • Minder energieverbruik dankzij minder wrijving
  • Minder gebruik van verbruiksartikelen

Verlaging van de totale kosten van olie

  • Lagere kosten voor inkoop van olie
  • Lagere kosten voor transport, opslag en verwijdering van afgewerkte olie
  • Lagere kosten voor olie-gerelateerde onderhouds- en productiestops

Prestatieverbetering

  • Hogere systeemprestaties
  • Betere machinebeschikbaarheid
  • Hogere productiviteit

DE KLEINSTE DEELTJES ZIJN HET GROOTSTE PROBLEEM

De levensduur van olie wordt beïnvloed door verontreinigingen. Als deze ongecontroleerd in een systeem kunnen blijven, zorgen de verontreinigingen ervoor dat de olie voortdurend slechter wordt, tot het punt waarop deze niet langer werkzaam is

NANO DEELTJES

Microdeeltjes die vaak uit olie kunnen worden verwijderd met conventionele filters vormen slechts 20% van het totale oppervlak van alle deeltjes in een olie. Tegelijkertijd vormen nano-deeltjes die gewoon door conventionele filters heen gaan, de resterende 80% van het oppervlak. De nano-deeltjes veroorzaken ernstige schade en ze zijn een katalysator voor oxidatie in de olie. Oxidatie versnelt het verouderingsproces van de olie.

Vernis

De groeiende populariteit van de hoog-geraffineerde Group II en Group III basis-oliën heeft een rol gespeeld bij het vaker voorkomen van vernis-gerelateerde problemen in olie – deze basis-oliën hebben een lagere oplosbaarheid voor vernisvormende materialen. En hoewel er verschillende oorzaken zijn voor de vorming van vernis in een olie, worden bijproducten van oxidatie gezien als de primaire bron. Vernis veroorzaakt slijtage van de machine en thermische belasting, en versnelt het afbraakproces van de olie.

Water

Bij de meeste oliën kan het binnendringen van water bijna alle gunstige eigenschappen in gevaar brengen. De aanwezigheid van water in een systeem kan corrosie veroorzaken en de levensduur van de componenten verkorten. Water beïnvloedt ook de viscositeit van de olie en verslechtert de smeereigenschappen.

één systeem – 3 functies

De RecondOil Box is een verbeterd diepte filtratiesysteem dat is voorzien van de gepatenteerde Double Separation Technology (DST) van RecondOil. Het bevat een chemisch/mechanisch scheidingsproces dat niet wordt beperkt door de grootte van de filter poriën. Er is daarom geen ondergrens voor de grootte van deeltjes die uit een olie kunnen worden verwijderd.

De RecondOil Box kan de nano-deeltjes – en ook alle andere deeltjes – eruit filteren. Dit betekent dat zelfs het starten van het oxidatieproces kan worden tegengaan en een potentieel oneindige levensduur van de olie kan worden gecreëerd.

Met het DST-filter verwijdert de RecondOil Box ook oplosbare en onoplosbare vernis, waardoor verstopping van systemen wordt voorkomen. Het verwijderen van vernis zorgt ook voor een lagere bedrijfstemperatuur en een langere levensduur van de componenten en de olie. Bovendien is de RecondOil Box ook efficiënt bij het verwijderen van water en kan opgelost, geëmulgeerd en vrij water uit een olie verwijderen.

SKF MAAKT HET MAKKELIJK OM GEEN OLIE TE VERVERSEN

In een compact systeem, dat eenvoudig in uw toepassing kan worden geïnstalleerd, krijgt u continu schone olie, wat resulteert in betrouwbare en stabiele processen. De RecondOil Box is een investering met een korte terugverdientijd en wordt aangeboden tegen vaste maandelijkse kosten, waar u kunt kiezen tussen verschillende servicepakketten. Naast de Box zelf kunnen de pakketten alles omvatten, van inbedrijfstelling, nieuwe filters, technische ondersteuning en bewaking van de conditie van uw olie.