Nieuw: Festo CMMT servo-aandrijvingen
20486
post-template-default,single,single-post,postid-20486,single-format-standard,bridge-core-3.1.9,,qode-title-hidden,qode_grid_1200,qode-theme-ver-30.6,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.7.2,vc_responsive

NIEUWS

Nieuw: Festo CMMT servo-aandrijvingen

POSITIE-, SNELHEID- EN KOPPELREGELAAR VOOR AL UW ELEKTRISCHE BEWEGINGEN

De nieuwe Festo servo-aandrijvingen CMMT-AS en CMMT-ST maken dynamische bewegingen en precieze positionering mogelijk. Maar wist u dat deze drives nog meer voordelen bieden? Dankzij de merkonafhankelijke connectiviteit met de PLC, motor en mechanica integreert u ze simpel in uw automatiseringstoepassingen. Daarnaast hebben de CMMT servodrives een compact design waardoor ze u een ruimtebesparende oplossing bieden.

SNELLE INBEDRIJFSTELLING

Het opstarten van een servo systeem was nog nooit zo simpel. Met behulp van de wizard in de gratis beschikbare Festo Automation Suite start u het servo systeem in 5 eenvoudige stappen op. Dankzij het optionele bedieningsschermpje CDSB in het CMMT-AS model heeft u zelfs geen pc meer nodig voor diagnose, het doorladen van nieuwe firmware of het inladen van de parameterfile.

CMMT-AS SERVODRIVE (230/400 VAC)

De compacte servo-aandrijving CMMT-AS is een integraal onderdeel van het automatiseringsplatform van Festo. Deze is geschikt voor hoog dynamische punt-tot-punt en interpolerende bewegingen. Met de Festo Automation Suite neemt u de CMMT-AS in slechts enkele minuten in gebruik. De servodrive is beschikbaar voor communicatie met de belangrijkste ethernet gebaseerde veldbussen en integreert u zonder problemen in de PLC-omgevingen van verschillende fabrikanten. De voor die PLC benodigde software modules voor integratie van de CMMT in het applicatie programma zijn eveneens beschikbaar.

HIGHLICHTS

  • Stel in 3 minuten het complete aandrijfsysteem in bedrijf.
  • Combineer servodrives met met lage spanning en een extra lage spanning.
  • Geschikt voor uiteenlopende industriesectoren.
  • Alle aansluitingen zijn makkelijk te bereiken.
  • Geïntegreerde EMC-filters.
  • Weinig inbouwruimte nodig.
  • Efficiënte koeling (de drives kunnen tegen elkaar staan).
  • Eenvoudig te integreren.

De CMMT-AS wordt ingezet voor het aansturen van 3-fasige synchrone servomotoren, zoals de Festo EMMB-AS, EMMT-AS en EMME-AS reeks:

CMMT-ST SERVODRIVE (24/48 VDC)

De extra-lage spanning servo-aandrijving CMMT-ST is nog compacter en voordeliger dan zijn grote broer, de CMMT-AS. Deze is bijzonder geschikt voor de minder dynamische toepassing met vermogens tot 300W, waarbij zowel punt-tot-punt bewegingen als interpolatie mogelijk zijn. De CMMT-ST kunt u ook aansluiten op een Profinet, EtherCat, EthernetIP en Modbusnetwerk. Ook is deze qua aansturing identiek aan de grotere CMMT-AS reeks, met dezelfde softwaremodules. Dit maakt het bijzonder eenvoudig om in één installatie de CMMT-AS en de CMMT-ST drives te combineren.

De CMMT-ST wordt ingezet voor het aansturen van stappenmotoren in open of closed loop en voor Brushless DC motoren (BLDC) zoals de Festo EMMS-ST reeks stappenmotoren of niet-Festo BLDC motoren: