Festo VPPI – proportionele drukregelventielen
Hoog dynamisch schakelen met het VPPI proportionele drukregelventiel van Festo
20701
post-template-default,single,single-post,postid-20701,single-format-standard,bridge-core-3.1.9,,qode-title-hidden,qode_grid_1200,qode-theme-ver-30.6,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.7.2,vc_responsive

NIEUWS

Festo VPPI – proportionele drukregelventielen

Om duurzaam en efficiënt te produceren is het noodzakelijk om efficiënt met energie om te gaan. Proportionele druk- en debietregelventielen zijn daar bij uitstek geschikt voor. Bijvoorbeeld om krachten van cilinders te wijzigen of volumes op verschillende drukken te zetten.

IN STILTE REGELEN

Bij het proportionele drukregelventiel VPPI worden alle nominale afmetingen direct aangestuurd; zonder de noodzaak van stuurventielen of voortrappen. Door het drukcompenserende element regelt het ventiel dynamische en nauwkeurig; ook bij de grotere nominale afmetingen. De krachtige en wrijvingsarme voice coil maakt de VPPI hoogdynamisch. De geïntegreerde positieregelaar draagt bij een aan hoge stabiliteit.

VOORINGESTELD OF OP MAAT? BEIDE!

De directe aansturing met drie vooringestelde waarden – voor kleine of grote volumes of een continue flow – laat het ventiel zeer dynamisch regelen. Een klantspecifieke voorinstelling definieert onafhankelijk het bijbehorende regelgedrag en versnelt het instellen van de gewenste waarde.

HIGHLIGHTS

✓ Nagenoeg geluidsloze werking
✓ Flexibel
✓ Hoogdynamisch bij 30 Hz
✓ Nauwkeurig en stabiel
✓ Groot aantal drukbereiken -1 … 12 bar

ZEER FLEXIBEL

Wanneer de VPPI een PWM signaal (pulse-width modulation) binnen een frequentiebereik van 200 tot 800 Hz detecteert, dan past de interne regelelektronica zich automatisch aan. Het ingestelde drukbereik is op hoog niveau te regelen van 20 tot 100%. Daarnaast kunnen signalen omschakelen naar digitale ingangen tot wel zeven vooringestelde waarden.

VOLLEDIG GRAFISCH TFT DISPLAY

Alle benodigde instellingen zijn te maken via de display. Veel van de informatie is beschikbaar in duidelijke teksten.