Energy Saving Services (ESS)
Breng uw energiekosten omlaag met IP IndustriePartner Energy Saving Services voor persluchtinstallaties
energy saving services, ESS, persluchtmeting, optimalisatie persluchtinstallatie
18489
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-18489,bridge-core-3.1.7,,qode-title-hidden,qode_grid_1200,qode-theme-ver-30.4.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive

ASSET
MANAGEMENT
SERVICES

Energy Saving Services (ESS)

Door de hoge energieprijzen, toenemende kostendruk en een groeiend bewustzijn voor de bescherming van het klimaat is energie-efficiëntie vast en zeker ook voor uw bedrijf een van de kerntaken. IP IndustriePartner en Festo Nederland bieden u met Energy Saving Services een serviceprogramma op maat waarmee u besparingsmogelijkheden voor perslucht kunt bepalen en zo goed mogelijk benutten – integraal en duurzaam.

Breng uw energiekosten omlaag met IP IndustriePartner Energy Saving Services

Lucht is gratis, maar dat geldt niet voor perslucht. De opwekkingskosten van perslucht liggen tussen de € 0,02 en € 0,03 / m3, en dat bedrag neemt alleen maar toe naarmate de energiekosten stijgen. Daarnaast leggen milieu-argumenten steeds meer gewicht in de schaal. Door lekkage, inefficiënte installaties en andere tekortkomingen verdwijnen er jaarlijks vaak vele duizenden euro’s in de lucht. IP IndustriePartner Energy Saving Services helpt u die duizenden euro’s terug te winnen!

In vijf stappen naar een hogere productiviteit tegen lagere kosten

Kijken waar de verspilling zit is één ding, het verhelpen en voorkómen van energie- en productiviteitsverliezen is een tweede. Juist in die totaalaanpak zit de kracht van IP IndustriePartner Energy Saving Services. Als experts op het gebied van productieautomatisering bieden wij u een eenvoudig vijfstappenplan aan om uw productie te optimaliseren.

ESS_tabel_persluchtverbruik

In deze grafiek is het verband tussen de diameterlekkage en het verlies van de lucht en Euro’s goed zichtbaar.

Wij helpen u niet alleen bij het opsporen en elimineren van persluchtlekkages, wij bieden u ook een groot aantal opties om uw energiebesparing duurzaam te maken, het rendement van uw machines te verhogen en uw onderhoudsintervallen te verlengen. De specialisten van IP IndustriePartner wijzen u de weg naar een optimale benutting van uw persluchtinstallatie en uw machines, zodat niet alleen uw energiekosten dalen, maar uw productiviteit en machinebeschikbaarheid tegelijkertijd omhoog gaan!

Kunnen wij u helpen?

Als u wilt dat een van onze specialisten contact met u opneemt om uw specifieke behoeften te bespreken, klik dan hier.

Uw voordelen

  • Betere bewaking van uw persluchtkwaliteit om storing en slijtage vóór te zijn.
  • Nauwkeurige analyse van uw machine om energieverbruik te verlagen en cyclustijden te verkorten.
  • Onderhoudsstrategie waarmee u uw machinebeschikbaarheid enorm kunt verhogen.

Stap 1: Intake / pre- audit ISO 11011:2013

Als uitgangs- en tevens startpunt van alle ESS activiteiten geldt de pre-audit ISO 11011-2013. De pre-audit is een verkorte versie van de ISO 11011-2013 audit wat staat voor Compressed air – Energy efficiency – Assessment. En wordt uitgevoerd door TüV gecertificeerde specialisten van Festo. Met deze pre-audit brengen wij uw gehele persluchtsysteem in kaart en maakt hiervan een blauwdruk. Onderdeel van deze pre-audit zijn metingen op persluchtkwaliteit, drukval in het leidingnet, een kort lekkage onderzoek en een optimalisatie onderzoek. Na verwerking van de gegevens en een volledige rapportage wordt bekeken welke volgende stap het meest effectief is.

Uw voordelen

– Complete inzage in uw gehele persluchtsysteem.
– Analyse van de persluchtkwaliteit en drukval.
– Onderbouwde rapportage met kosten en baten.

Stap 2: Lekkagemeting en -management

De eerstvolgende stap is het precies in kaart brengen van luchtlekken en andere bronnen van verspilling. Ervaren specialisten van IP IndustriePartner onderwerpen uw machines aan een minutieus onderzoek. Met speciale apparatuur worden lekken opgespoord en verliesbronnen worden gelabeld of gefotografeerd. De voortgang van het onderzoek kunt u online volgen via de lekkagemanagement-database, met uw eigen unieke inlogcode. Aan het eind van het onderzoek ontvangt u een actieplan met adviezen over te nemen maatregelen, de kosten en de terugverdientijd daarvan.

Uw voordelen

– Online overzicht met grafieken en tabellen van uw installatie.
– Classificatie van te verhelpen verliezen in drie prioriteitsgradaties.
– Plan van aanpak met kosten, planning en terugverdientijd.

Stap 3: Verhelpen van persluchtverliezen

Aan de hand van het met u besproken prioriteiten-schema worden de persluchtverliezen in uw installatie stuk voor stuk verholpen. Hoe eerder die ingrepen plaatsvinden, hoe beter: niet alleen kost wachten geld, lekkages en andere problemen in een installatie gaan nooit spontaan over en elke verdere achteruitgang betekent meer kosten. Aan de hand van een vervolgmeting kan het effect van de ingrepen onomstotelijk in de Festo Energy Saving Assement Portal worden aangetoond.

Uw voordelen

– Gericht verhelpen van storingen die persluchtlekkage en energieverlies veroorzaken.
– Beparing direct zichtbaar in de Festo Energy Saving.
– Assement Portal bij een vervolgmeting.

Stap 4: Optimalisatie van perslucht en installatie

Energiebesparing op perslucht is de stap naar een rendabelere productie. IP IndustriePartner helpt u inzichtelijk te maken op welke vlakken er nog meer perslucht bespaard kan worden door inzet van persluchtbesparende of geoptimaliseerde componenten.

Uw voordelen

– Overzicht van alle mogelijkheden om uw installatie zuiniger en productiever te maken.
– Beoordelen van componenten in relatie tot doorlaat en luchtverbruik.

Stap 5: Condition monitoring en total productive maintenance

Het bewaken van een verkregen situatie, dat is condition monitoring. Als er afgeweken gaat worden van de verkregen situatie moet hierop geanticipeerd worden. Dat doet de module MSE6-E2M voor u. Deze intelligente unit bewaakt druk, verbruik en detecteert lekkage voor uw productie machine. Als de machine niet produceert zal de MSE6-E2M de persluchttoevoer naar de machine afsluiten zodat eventuele lekkages geen negatieve invloeden meer hebben.

Uw voordelen

– Autonome bewaking.
– Terugkoppeling bij gewijzigde situatie.
– Communicatie met bovenliggend besturingssysteem.

Meer weten over ESS en direct een vrijblijvende afspraak inplannen?

Neem nu contact op met één van de IP IndustriePartner leden voor een geheel vrijblijvend intake gesprek, waarin wij u alles kunnen vertellen over Energy Saving Services.

Voor klanten van:

IP Duursma

+31 (0)55 538 47 47
energysaving@duursma.nl

Voor klanten van:

IP Op den Velde

+31(0)75 653 14 14
info@opdenvelde.nl

Voor klanten van:

IP Zanten

+31(0)413 34 85 85
info@zanten.nl

Voor klanten van:

IP Partool

+32(0)59 50 88 38
oostende@partool.be

Voor klanten van:

IP Sanders

+31 (0)174 20 49 00
info@bernardsanders.com

Energy Saving Services is een dienst ontwikkeld door Festo GmbH. Als Authorised Partner van Festo Nederland is IP IndustriePartner volledig opgeleid om zelfstandig Energy Saving Services aan te bieden en uit te voeren bij haar klanten. Meer informatie over ESS vindt u op www.festo.nl