De unieke kwaliteit van Facom gereedschappen
20577
post-template-default,single,single-post,postid-20577,single-format-standard,bridge-core-3.1.7,,qode-title-hidden,qode_grid_1200,qode-theme-ver-30.4.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive

NIEUWS

De unieke kwaliteit van Facom gereedschappen

Gereedschappen en gereedschap-merken zijn er in overvloed. Iedereen heeft zo zijn of haar persoonlijke voorkeur. Ook bij IP IndustriePartner vertegenwoordigen wij meerdere fabrikanten, simpelweg omdat onze afnemers daarom vragen. Eén merk willen we dit keer toch graag uitlichten, omdat het een unieke positie inneemt in de markt, de afwerking van een zeer hoog niveau is, het één van de meest innovatieve gereedschap merken is en het een ongekend uitgebreide garantiepolitiek heeft: FACOM

Oorspronkelijk is FACOM ontstaan als kleine gereedschapsmederij in 1918 te Parijs. Men had het eerste jaar van het bestaan slechts één product: een verstelbare moersleutel nr.101. Deze werd voornamelijk verkocht aan de spoorwegmaatschappijen. Al snel volgde andere producten en werden er contracten afgesloten voor het leveren van gereedschappen aan onder andere Peugeot en Renault. Ook in de snel groeiende luchtvaartsector werden de eerste gereedschappen geleverd rond 1920.

FACOM groeide hard door voortdurend met nieuwe innovatieve producten op de markt te komen en het produceren van veel speciaal gereedschappen voor onder andere de automobiel en luchtvaart sector. Twaalf jaar na de oprichting had men al ruim honderd medewerkers in dienst, echter de echt grote groei beleefde FACOM in de drie decennia na de tweede wereldoorlog. Het bedrijf verstond de kunst om met hypermoderne nieuwe materialen een steeds hogere afwerking van de gereedschappen te bewerkstelligen.

Ook bleef men voortdurend innoveren met nieuwe gereedschappen die de (productie) werkzaamheden eenvoudiger maakten. Hierdoor werd het merk FACOM ook buiten Frankrijk steeds bekender en hoog gewaardeerd. Een heel belangrijke impuls aan het bedrijf werd gegeven in 1952: de beslissing om voor alle gereedschappen een levenslange garantie te bieden. Dit was nooit eerder vertoond in de industriële sector van Europa. Dit idee van FACOM is sindsdien vaak overgenomen, maar nooit zo breed toegepast: een totale garantie zonder enige beperking in de tijd, ongeacht de staat van het gereedschap, mits het in normale omstandigheden is gebruikt. Tegenwoordig is deze garantie nog steeds van toepassing op de meeste gereedschappen in de catalogus. Juist deze uitgebreide garantie, de hoge kwaliteit van de gebruikte materialen, de uiterst strakke afwerking en de grote stroom aan innovaties, hebben FACOM vandaag de dag tot één van de meest toonaangevende gereedschapsmerken ter wereld gemaakt.

FACOM GARANTIE

Om de kwaliteit van de gereedschappen voor u als vakman te garanderen, geeft FACOM al 70 jaar een nooit geëvenaarde garantie op haar assortiment:

  • Circa 80% van het assortiment komt zonder tijdslimiet in aanmerking voor omruil naar nieuw.
  • Op enkele producten zoals boren, zaagbladen e.d. volgen we de noodzakelijke wettelijke garantie.
  • De overige, technische producten zoals werkplaatsmeubilair en elektrisch gereedschap hebben een 1 tot 5 jarige reparatie garantie.

Iedere dealer, waar ook ter wereld zal u zonder tussenkomst van FACOM per omgaande helpen met uw garantieclaim volgens het garantietype 1, 2 of 3 dat voor ieder product is vastgelegd.

Bij IP IndustriePartner kunt u terecht voor alle FACOM producten. Op diverse (niet alle) vestigingen zijn wij voorraadhoudend. Vraag naar onze mogelijkheden.

Voor meer informatie over de producten van FACOM, een planning voor een bezoek bij u op het bedrijf met de FACOM demowagen of aanvragen voor offertes of documentatie, neemt u contact op met uw vaste contactpersoon bij IP IndustriePartner of met één van onze vestigingen.