Basis conditie bewaking van lagers met SKF
20535
post-template-default,single,single-post,postid-20535,single-format-standard,bridge-core-3.1.7,,qode-title-hidden,qode_grid_1200,qode-theme-ver-30.4.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive

NIEUWS

Basis conditie bewaking van lagers met SKF

Voor een lange gebruiksduur van de lagers is het belangrijk om tijdens bedrijf de conditie van machines en lagers te bepalen. Met een goed programma voor voorspellend onderhoud is uw onderhoudspersoneel niet meer steeds brandjes aan het blussen. Stilstand van de machines en de totale onderhoudskosten nemen daardoor af.

Om u te helpen de maximale gebruiksduur van uw lagers te bereiken, heeft SKF een breed scala aan instrumenten ontwikkeld voor het analyseren van de kritische bedrijfscondities die van invloed zijn op de lager- en machineprestaties.

ONDERHOUDSCONCEPTEN: STORINGGESTUURD ONDERHOUD, PREVENTIEF ONDERHOUD, PREDICTIEF ONDERHOUD

SKF heeft een uitgebreide reeks tools voor basis conditiebewaking ontwikkeld die geschikt zijn voor onderhoudstechnici op basis van Operator Driven Reliability (ODR). Onder ODR zijn operators verantwoordelijk voor bepaalde onderhoudswerkwijzen, managen ze deze en voeren deze ook uit. Vaak zijn de operators de best toegeruste personen voor elementaire inspectieactiviteiten, omdat ze hun deel van de fabriek heel goed kennen. Ze merken vaak al kleine veranderingen in geluiden en trillingen op die iemand zonder eerstelijnservaring misschien niet opvallen.

De operator kan daardoor kleine defecten snel verhelpen met eenvoudige stel- en reparatiehandelingen. Onderhoudstechnici hebben ook behoefte aan tools voor basis conditiebewaking. Als er bijvoorbeeld abnormale trillingen worden gedetecteerd of als een operator een abnormale bedrijfstoestand meldt, kan de technicus vaak met enkele tools voor basis conditiebewaking de hoofdoorzaak detecteren en deze verder evalueren.