IP PartnerNieuws - najaar - winter 2024 / 11 15 SKF Food Line kogellager-units De bewezen innovatie voor proactieve voedselveiligheid In de voedingsindustrie is hygiëne en voedselveiligheid van cruciaal belang. Zo’n 75% van de terugroepacties komt door bacteriële verontreinigingen en kost de sector miljoenen per jaar. De SKF Food Line kogellager-units zijn daarom meer dan welkom en een echte gamechanger. Ze bieden een voedselveilige, onderhoudsvrije en kosteneffectieve oplossing die de hygiëne en efficiëntie naar een hoger niveau tilt. De innovatieve serie kogellager-units voldoet niet alleen aan de hoogste hygiënestandaarden, maar verhoogt ook de efficiëntie, beschikbaarheid en betrouwbaarheid van de productieprocessen. Hygiënisch ontwerp Een uniek afdichtingssysteem met ingenieuze goten zorgt ervoor dat water en schoonmaakmiddelen veilig afgevoerd worden van het lager, waardoor bacterievorming op het huis wordt voorkomen. Om een effectieve voetafdichting tegen het montageoppervlak te vormen is het composiet lagerhuis afgesloten met voedselveilig rubber. De achterafdichting voorkomt dat verontreinigingen het lager vanaf de achterzijde binnendringen door statisch tegen het huis en dynamisch tegen de as af te dichten. Het einddeksel vormt een effectieve afdichting van het lagerhuis en is voorzien van een speciaal vergrendelingsmechanisme om losraken te voorkomen.
RkJQdWJsaXNoZXIy ODY1MjQ=